divendres, 26 de desembre del 2008

Això va per Tu

Recordo unes paraules del pare Sunyol a la missa del Gall: "això va per Tu". Doncs sí, la missa del Gall, els sopars, els dinars, la sopa de galets, els torrons, el cava, els avets, els regals, les llums... també els petons i les abraçades... tot això va per Tu. Potser no és el que voldries, o el que hauries volgut, o directament no és el que vols de cap manera! O potser també t'has acostumat, com tots nosaltres, a veure'ns fent aquest tipus de coses per recordar-te. Potser, fins i tot has vist recordatoris molt pitjors en un dia qualsevol, i el Nadal et sembla més o menys bé. Així som nosaltres, capaços de bondat i de misèria. Ja ens coneixes. Això no vol dir que cadascú a la seva manera no intenti viure el Nadal amb sentit, o l'intenti viure cada any una mica millor, més a prop teu. Però jo crec una cosa, i és que els torrons, els regals i les llums no desapareixeran. Perquè és la nostra manera de fer-ho. I el sentit que jo li trobo a tot això és que va per Tu. Si, és clar que no tothom ho fa pensant en Tu. Però aquesta festa porta a moltes cases sentiments desconeguts durant la resta de l'any, encara que siguin acompanyats d'un cava caríssim. I crec que això també té a veure amb Tu. Disculpa per totes aquestes parafernàlies, que no tenen res a veure amb aquella establia que adorem, però sobretot, ajuda'ns a no oblidar mai el Nadal, perquè en ell, sigui com sigui, hi ets Tu.

4 comentaris:

Maria Pujol ha dit...

Anna, em semblen molt correctes i ben trobades totes les paraules que has utilitzat. Moltes vegades penso que aquests dies són purament comercials, i fem les coses per qué s'han de fer. En aquest sentit, és ben cert que oblidem completament el pur significat del Nadal, el realment "per a què" el celebrem. És més, reconec que moltíssimes vegades m'ha passat a mi mateixa. Però per altre cantó, em sento contenta de mi mateixa de tocar de peus a terra i trobar el sentit de les moltes coses absurdes que fem, sobretot, en aquestes dates. Esperem que aquestes festes no caiguin mai en l'absurd de Camús!

Una abraçada, i molt bones festes!

Anònim ha dit...

Este blog me supera, nunca sé qué comentario poner que esté a la altura de tus reflexiones... ésta sobre la Navidad me ha parecido de una gran "finesse"... tú si que vales Ana!

Anna Ortín ha dit...

No me lo puedo creeeer!!!!! mi propia hermana comentando mi blog! que día es hoy??? las vacas vuelan??? muchas gracias!! jeje un besito nos vemos cuando te levantes de la cama que aun estas durmiendo. TSKV

Carme ha dit...

Hola!
A mi em sap greu que el Nadal s'hagi mercantilitzat tant. És veritat que, com dius, tot això depèn del sentit que cadascú l'hi dóna. Tot i així, encens la tele i la publicitat fa pena...
Em considero afortunada de "conèixer el secret" d'aquestes festes!